NIBIO-logo

Logo Plantevernleksikonet

Utskrift 22.12.2024 11:46


Søking tar dessverre lang tid med Internet Explorer. Hvis du er utålmodig, vurder å skifte nettleser til for eksempel Microsoft Edge, Firefox eller Chrome.
organismeTreInitiator Dyreriket        Edderkoppdyr        Midd        Gallmidd        Lindegallmidd

Lindegallmidd

Phytocoptella tetratrichus

SKADEGJØRER
SKREVET AV:
Trond Hofsvang
OPPDATERT:
Før november 2013

Bladkanten blir rullet sammen i 1-2 mm bredde, som regel mot undersiden. Bladrullen blir gulfarget, senere brun, knudret og forvridd. Den forekommer i kortere eller lengre partier, av og til langs hele bladkanten. Funnet på småbladlind på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet.

Phytocoptella tetratrichus stenoporus er en underart som i tillegg til bladrullingen er årsak til gulaktige rynkete vabler mellom nervene på oversiden av bladene. Motsvarende partier på undersiden får grønnhvite, senere brune filtflekker. Funnet på storbladlind og småbladlind på Østlandet.

  • Lindegallmidd (Foto: B. Harmmeraas, Bioforsk)

Litteratur

Fjelddalen, J. 1995. Gallmidd. Insekt-Nytt 20 (3): 3-32.

                   Oppdatert 9. februar 2009

Bilder


Lindegallmidd (Foto: B. Harmmeraas, Bioforsk)


Om tjenesten

Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som omfatter informasjon om biologi og bekjempelse av skadegjørere, samt informasjon om en del nyttedyr. Plantevernleksikonet er gratis og uten forpliktelser for brukeren. Tjenesten er utviklet av NIBIO Divisjon bioteknologi og plantehelsePlantevernguiden er en integrert del av tjenesten. Drift, oppdatering og videreutvikling av Plantevernleksikonet finansieres av handlingsplanmidler fra Landbruksdirektoratet og kunnskapsutviklingsmidler fra Landbruks- og matdepartementet. Bilder i Plantevernleksikonet kan kopieres og brukes dersom de er fra NIBIO-/Bioforsk-/Planteforsk-ansatte, og det refereres til rett kildehenvisning, f.eks.: "Foto: ... fra Plantevernleksikonet, E. Fløistad, NIBIO".

NIBIO har ikke økonomisk ansvar for tap som måtte oppstå ved bruk av tjenesten.

Plantevernleksikonet © 2024 NIBIO